اصولی بهداشت و پیشگیری از بیماری های طیور بخش دوم

ساخت وبلاگ
در ادامه نوشته اصولی بهداشت و پیشگیری از وقوع بیماری طیور به این مورد پرداختیم و در این نوشته به نکات جدیدی خواهیم پرداخت.

۳- استفاده از آب سالم

استفاده از آب خوب در مدیریت اهمیت دارد. بهتر است قبل از هر چیز آب مورد تجزیه شیمیایی قرار گیرد تا اگر عامل محدود کننده ای در آب وجود داشته باشد مورد نظر قرار گیرد و حذف گردد. آب را از نظر رنگ و کدورت مورد نظر قرار دهید. اگر املاح آب مثل آهن و یا تانن زیاد باشد، آب کدر می باشد. اگر املاح کلسیم و منیزیم در آب زیاد باشد آب دارای جرم و لای می شود و به چنین آبی، آب سخت می گویند و این گونه املاح روی طعم آب هم اثر می گذارد. حضور بعضی از فلزات سنگین در آب باعث مسمومیت در طیور می شود. بعضی از آب های سطحی آلودگی های میکروبی دارند که برای سلامت انسان و طیور زیان آور و خطرناک است و باعث بیماری میکروبی در طیور میگردد. معمولاً اینگونه آب ها را قبل از مصرف کلر میزنند که این عمل برای جلوگیری از بیماری های میکروبی مفید است ولی باید توجه داشت که چون اکثر واکسنهای طیور را غالباً در آب آشامیدنی تجویز می کنند، این گونه آب ها واکسن های زنده را بی اثر می کنند که برای این منظور باید از آب های عاری از مواد ضدعفونی کننده استفاده شود.

واکسيناسيون طیور

در مرغداری ها به منظور پیشگیری از بروز بیماری ها از واکسن های متعدد و برنامه های مختلف واکسیناسیون استفاده میشود.یکی از طرق پیشگیری که در واقع مهم ترین و اصلی ترین راه جلوگیری از بیماری ها است ایجاد ایمنی در بدن طیور است. واکسن برای .ایجاد ایمنی در برابر امراض عفونی به کار می رود واکسن هایی که در طیور استفاده می شود به طور خلاصه عبارتند از:


۱- واکسن هایی که در جوجه های گوشتی استفاده می شود.

نکاتی که در مورد واکسیناسیون باید رعایت کنید: برای دستیابی به یک ایمنی پردوام و مطمئن در گله قبل از هر چیز باید از سلامتی کامل گله مطمئن شد. طیور ضعیف و مریض و تب دار را هرگز واکسینه نکنید. پس از اینکه حیوان از نظر سلامت مورد تأیید قرار گرفت، واکسیناسیون را انجام دهید. به خاطر داشته باشید جوجهها در روزهای اول عمر خود خوب به واکسیناسیون پاسخ نمی دهند پس بهتر است واکسیناسیون بعد از دو هفته تکرار شود اما در شرایط مرغداری کشور ما به علت شدت بیماری ها و عدم رعایت بهداشت بهتر است واکسیناسیون جوجه ها را در همان روزهای آغازین حیات انجام داد، زیرا تکرار آن در فواصل کوتاه افزایش آنتی بادی ها را فراهم می کند. طیوری که در شرایط فقر غذایی و جیره نامتعادل یا کمبود برخی از مواد حیاتی مثل پروتئین و ویتامین ها قرار دارند پاسخ ایمنی لازم را به واکسیناسیون نخواهند داد. بنابراین واکسیناسیون در شرایط تغذیه ای نامناسب چندان نتیجه رضایت بخشی نخواهد داد.

پیش از هر واکسیناسیون از فرمول غذایی مطمئن و با کیفیت بالا استفاده کنید.

 

عوامل شکست در جوجه کشی...
ما را در سایت عوامل شکست در جوجه کشی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : egg-incubator بازدید : 181 تاريخ : دوشنبه 21 اسفند 1396 ساعت: 12:14